lördag 9 maj 2009

I väntan på nästa os..


Position: Kragenäs lägergård
Vi har det bra här men väntan kan bli rätt lång. Vi äter, kollar vädret, sover, äter lite mer och spelar spel. Andreas är ett mycket bra sällskap att dela väntan med. Det verkar mer lovande rent vind mässigt imorn. Vi får helt enkelt hålla tummarna.

Inblåst på Kragenäs dag 2


Position: Kragenäs
Morgan och Karin hade vägarna förbi i sitt rymdskeppsliknande hymer (även känd som bussen). Dessa två mycket vänliga själar tog med oss ut på tjurepanna för en närmare titt på vad som väntar framöver. All väntan på mindre blåst och frustrationen som följde med. Var nu helt borta. Efter besöket bjöds det på fika. Vi blev även avsläppta för handling och åt en bit god mat innan det var dags för Morgan och Karin att åka vidare. Tack för all vänlighet ni är riktiga klippor! Nu blir det en pappakvart och fundering på morgondagen.

fredag 8 maj 2009

Inblåst på Kragenäs



Position: Kragenäs lägergård.
Det är jobbigt att vara inblåst för att man kommer ingenstans men det blir något lättare när Mikael (mitten på bilden) och Stefan från Göteborgs scoutdistrikt(SSF) ordnar formidabelt skydd i form av pannbergsstugan på kragenäs lägergård. Ni vet hur man glädjer två blöta och inblåsta paddlare. Tack så mycket! Nu torkar vi utrustning och får väderuppdateringar av min snälla tjej. Du borde byta jobb :) imorn siktar vi på att kliva upp runt 03 och komma iväg tidigt om vädret tillåter.

torsdag 7 maj 2009

Kvällsrapport


Pos: llz=58.8056,011.2202,0
Kragenäs
Distans tot:13km
Paddeltid: ca 3tim
Härlig motvind i princip hela sträckan. Dagen började med regn och blåsigt och slutade med sol och blåsigare. Handlade på tempo på resö och fick fyllt på vatten hos en snäll tant som antagligen fick moderskänslor direkt när hon såg två vilsna grabbar i knalloranga toppluvor. Tanten undrade flera gånger om hon inte kunde hjälpa oss på något sätt. Sista paddlingen blev spännade med stark vind och goa vågor. två bilar stannade och kikade på vårat slit. Vi blev tillslut in blåsta på en fin strand mellan scoutgården och resövägen. Bror: ska lägga det på minnet. Janne: vi trodde att det var en fågel som sa åh hej, en tidig morgon och inte en fripassagerare.

Lunch kaffe


Pos: resö strax utanför kragnäs.
På sjövädret sa dom att det skulle vara storm i byarna så vi kände oss säkra tills havs långt ifrån all bebyggelse. Nu ska vi handla och tanka vatten. Berga och anton: ja det hade väl varit typiskt mig. Men nu äntligen hade jag en anledning.

onsdag 6 maj 2009

Kvällsrapport


Tot distans: 26,3km
Tot paddeltid: 4h 20min
Pos: llz=58.8977,011.1800,0
Lunch2 i Strömstad på ett gatukök. Vi har inte varit ute länge nog för offra en kroppsdel för att slippa frystorkat än. Det dröjer nog. Kanske imorn.. Mitt roder gick sönder under paddlingen mot strömstad. Snabb fältreparation som sedan åtgärdades ordentligare genom cirkuskonster och stripes på nattlägret(se bilden). Nu väntar sjövädret och sömn.

Lunch i solen


12,5 km paddlat
Pos:ca 7km norr strömstad.
Idag ingen storm utan härliga dyningar och sol. Regn där hemma har jag hört. Tar med solen ner :) annars sitter vi i kallingarna och gottar oss. Tack för allas kommentarer det är mycket uppskattat. Älskar dig med Miira! Nu styr vi mot strömstad.

tisdag 5 maj 2009

Vi är iväg


Pos: llz=59.0821,011.2103,2
5km paddlat. 10m/s

måndag 4 maj 2009

Här börjar vi!

llz=59.0919,011.2714,0
Imorgon bär det av som sagt. Vi börjar i Svinesund och målet är ca 240mil senare i Haparanda. 

Det kan vara lite strul med kartfunktionen på min sida. Testa först med att ladda om sidan. Fungerar inte det klicka på senaste inlägget med tilläget view map och klicka sedan på den gula punkten på världskartan som dyker upp. Då borde ni få en inzoomad karta. Enkelt va!?

Sista fixar dagen!


I bil susar vi runt och fixar de sista prylarna. För mig blir det myggnät och sittunderlag för kajaksätet. Det kommer bli några timmar i sittbrunnen framöver. Pastarätter är sommarens innemat.. Eller?!