tisdag 2 juni 2009

Kvällsrapport


Position: llz=55.4276,013.9573,0
Distans:40km
Tid:6h 38min

Idag flöt det på utan anstränging. Ingen vind att tala om på förmiddagen. I Abbekås åt vi lunch och träffade tre trevliga herrar som förgyllde tiden. Pizza, kaka och kaffe i Ystad. Vi träffade även hbb Lennart och Pärlann. Sedan surfa på vågorna med vinden i ryggen den sista milen. Nu ska vi sova tio meter från kabusa skjutfält. Bilden visar ett alternativt blåband som antagligen inte är lika vindkänsligt. Imorn ska det blåsa. Ps bilden är tagen från Höganäs

måndag 1 juni 2009

Kvällsrapport


Position: llz=55.3488,013.3868,0
Smygehus
Distans:35km
Tid:6h 36min

Äntligen fick vi passera Falsterbokanalen och Smygehuk. Äntligen! Nu bär det sakta men säkert av i nordlig riktning. En halv grillad kyckling, potatissallad, melon, glass och en kaffe. Ibland känns det som jag äter och fikar mig igenom Sverige och inte bedriver kärvt expeditionsliv. Det gör inte så mycket. Solen stekte på ordentligt idag. Vilket gjorde att jag monterade på nackskyddet på min gamla trotjänare till keps. Tack käre mor för att du sydde ett tyg med kardborre som jag kan fästa i kepsen. Kepsen får bli dagens bild. Dagens absolut äckligaste vatten var utanför Trelleborgs golfklubb. Vi kom fram till att om vi välter i denna sörja och inte omedelbart avlider/löses upp så har den andre full befogenhet att göra lidandet kort. Tur vi inte välte.

söndag 31 maj 2009

Nattrapport


Position: llz=55.4275,012.9521,0
Fotevikens vikingareservat
Distans:38,9
Tid:7h 9min

Malmö besök med frossa på café. Träffade på en hel del paddlare vid å myningen som leder till malmös kanotklubb. Härligt att se andra paddlare än en själv och Andreas. Överraskningsbesök av gamla vänner från trakten. Det var mycket uppskattat, tack! Vikingareservatet hade tältplats och dusch vilket nyttjades, tack Kung Björn. Mina vänner Jonathan och isabella visade även vikingareservatet som jag varmt kan rekommendera. Jag har kommit till slutsatsen att jag nu inte skriver Paddeldistans och paddeltid utan distans och tid. Ni får helt enkelt komma ihåg att jag paddlar. Ps muskelsalva på rödbränd hy är inget att rekommendera.