lördag 30 maj 2009

Kvällsrapport


Position: llz=55.7284,012.9558,0
Vikhög
Paddeldistans:31,8km
Paddeltid:6h 22min

Lunchen togs i höjd med Landskrona på en liten ö. Dagens rekord mat och pappakvart på 1timma. Härlig att inta fosterställning i shorts och tshirt för att torka kläder och slumra i solen. Nu sitter vi och äter chokladpudding och kikar på malmö och även dansken.. dansken. Imorn Malmö för lite inköp och mat för att sedan hitta plats strax söder därom.

fredag 29 maj 2009

Kvällsrapport


Position: llz=55.9681,012.7570,0
Rydebäck
Paddeldistans: 33,4km
Paddeltid: 6h 9min

Äntligen lämnade vi campingen/vandrarhemmet. Vill tacka personalen och det trevliga paret i husvagn som hittade vårt bortblåsta tält och även vinkade av oss idag. Lunch vid en trevlig liten hamn som heter Domsten. Sedan en smidig passage av Helsingborgs hamn. Bortsett för full dansk i vit plastbåt som försökte meddela att vi var påväg mot hamnen i Helsingborg. Vi svarade att det stämde bra och allt var i sin ordning. Nu bor vi ovanpå en bunker enligt rutin.

onsdag 27 maj 2009

Dagen då det blåste.


Position: Örestrand

Nu är största revan lagad. Delar av en vattentät packpåse och bra lim fixar det mesta. Bilden är från tidigare idag. För när vi lagade tält hade lim flitigt spridit sig till alla fingertoppar vilket inte hade blivit så bra i samband med mobilen. Nu ska jag sova en stund.

Inblåst dag 1


Position: Örestrand
I brist på paddling är vi ute och turistar. Nu är vi på kullaberg och kikar. På bilden har Andreas hittat en modell som visar en ev kanal genom kullen. Den hittade vi aldrig.. Känslan av frustration över inblåsning har börjat infinna sig. VI har ju rutin på att vänta nu. Snart dags för tältlagning. Några bra tips? Vad hade Mac Gyver gjort?

Nattrapport


Position: llz=56.2247,012.5409,0
Paddeldistans:21.4km
Paddeltid:4h 41min

Jag och Andreas började dagen med renovering av våra roderlinor. Min gick av igår och Andreas roderlina började ge sig. Sedan drog vi snabbt förbi norr sidan av kullen. Jäkla va grant det är där, rekommenderas varmt. Passagen förbi kullens udde var lite blåsig kan man säga.. Har aldrig tagit i så här mycket under en paddling. Trötta och hungriga åt vi lite mer skräpmat i mölle. Mannen i kassan meddelade att en man i femtioårs åldern i vit kajak passerade mölle dagen innan oss, undrar vem det var. Nu är vi på vandrarhem. Tanken var att vi skulle sova i tält i anslutning till vandrarhemmet. Men vid 23tiden när jag skulle duscha inser vi att stormen stulit vårat tält. Det återfinns efter en liten stunds panikvirrande. En böjd stagpinne och ett par hål i delar av duken. Nu blir det sängen.

tisdag 26 maj 2009

Nattrapport


Position: llz=56.2739,012.5786,0
Arild
Paddeldistans: 31,8
Paddeltid: 6h 20min

Världens segaste morgon. Iväg strax före 11. Höga dyningar så landkontakten avsaknades en tid. Vi var lite småsnurriga efter sjögången innan lunch så en pappakvart i solen satt på sin plats vid nordbro hamn. Inköp och mat i Torekov där vi också träffade på hbb Petter. Sedan drog vi alla tre över skälderviken. Paddlingen blev rätt sen. Nu ligger jag äntligen i sovsäcken. God natt

måndag 25 maj 2009

Morgonrapport


Position: llz=56.4710,012.7316,0

Igår korsade vi Laholmsbukten. Inledningsvis gick det lite högre vågor men de lugnade sig efter ett tag. Hymer med besättning kom och besökte. Nu hade de även en mindre bil i följe. Tack för besöket! En fransman som skulle lifta till nordkap gjorde oss sällskap ett tag, kul resa. Idag fortsätter vi söder ut..