lördag 23 maj 2009

Kvällsrapport


Position: llz=56.6808,012.6900,0
Ringenäs
Paddeldistans:10,4km
Paddeltid:1h38min

Trevlig fika hos Marie och Oskar. Vår kompis Johan kom förbi och besökte också. Allt var mycket uppskattat. Havet var för bökigt för oss tills 18 tiden. Då hade vi varit startklara i ett par timmar. Inte så långt paddlat idag men väldigt viktigt för själen. Nu somnar vi till ljudet av upphetsade rådjur.

Inblåst dag 2


Position: Särdal

Igår lagade vi utrustning och vilade. På kvällen kom Oskar och Eriks storebror Johan förbi och erbjöd oss kvällsfika hos Johans och Eriks morfar som är bagare. Kalas god princestårta, kaffe och lite extra var mycket uppskattat. Tack för all vänlighet! Idag väntas det lugnare vindar. Kajakerna är nu riktade mot havet i väntan på bättre förutsättningar. Vi får besök av folk från trakten titt som tätt, alla verkar vara väldigt trevliga här.

fredag 22 maj 2009

Inblåst


Position: Särdal

Vaknade till nybakt bröd och ägg från Eriks höns. Det var något utöver vår kalla gröt, mums! Grabbarna var lite morgontrötta men vem är inte det på morgonen. Marie och killarna tog med oss till affären efter frukosten för att fylla på förråden. Sköna killar som Oskar och Erik får man leta efter. Ni är våra hjältar, tack! Nu har vi kommit till insikten att det är omöjligt att paddla så under tiden lagar vi utrustning tills vinden mojnar.

Morgon rapport från bäddad säng.


Position: llz=56.7504,012.6236,0
Särdal
Gårdagens paddeldistans:26,4km
Paddeltid:4h30min

Halv vilodag igår med min tjej. Sedan stiltje på havet. Vi drog på lite längre än planerat. Efter Steninge börjar vi leta sovplats. Det är rätt svårt att hitta bra sovplats här. Men vi stannade till vid två grabbar som fiskade krabbor och frågade om vi fick sova vid deras lilla bryggplats. Grabbarna hette Erik och Oskar och var riktigt pratglada och frågade säkert tusen frågor om allt möjligt och omöjligt. Jag och Andreas tyckte dom var roliga. Efter deras mamma Marie hade hämtat dom dröjde det inte länge innan Erik och Oskar var nere igen och erbjöd bäddade sängar, dusch och frukost. Vi tackade såklart ja. Detta var det snällaste någon okänd har gjort under resan. Vi tackar Erik, Oscar och Marie. Ni är våra hjältar genom att visa att folk fortfarande hjälper varandra i Sverige.

torsdag 21 maj 2009

I brist på gårdagens kvällsrapport


Position: llz=56.9225,012.3571,0
Glommen
Gårdagens paddelsträcka:27,3km
Paddeltid:5h39min

Igår var det härlig motvind och en buffe av olika vågor. Vi anlände till fyren strax utanför Glommen. Besök av min underbara tjej, en kompis till Andreas och även hans svärföräldrar. Riktigt skönt att hinna med en liten stund med min tjej. Saknaden blir emellanåt enorm och nästan olidlig. Skönt att få lite besök. Nu äter vi lunch och sedan blir det att passera Falkenberg.

tisdag 19 maj 2009

Kvällsrapport


Position: llz=57.1176,012.2012,0
Varberg
Paddelsträcka:32.1km
Paddeltid:6h 36min

I motvindens tecken strävar vi söder ut. Det har varit en bra dag annars med passage av kärnkraftverk. Thaibuffe i Bua som kan rekommenderas av både oss och av dom många farbröderna som spendrar dagarna på bänkar vid kajen. Nu blir det natten och imorn falkenberg. Ps även idag huserar vi i tältförbudets tecken.

måndag 18 maj 2009

Kvällsrapport


Position: llz=57.3464,012.1179,0
Åsa
Paddelsträcka:34.9km
Paddeltid:6h 55min

Vi var lite trötta och låg och halv sov/koma i ca 30min. När vi väl va på gång var vi väldigt pigga. En lugn förmiddag som övergick till höga vågor och blåst med tjänstemin 1A. Väl i Åsa landar vi på en ganska liten badstrand. Vi är hungriga och blöta. Snabbt ombyte för att sikta på pizza och handla mat. På vägen hem ser vi att det är tältförbud men eftersom det börjar åska och regna hoppas vi på att ingen orkar sig ut och klaga. Nu lyssnar vi på sjövädret och sedan sova. Oskar: tack för smset det börjar piggade upp. Min tjej: tack för väderrapporten, älskar dig.

söndag 17 maj 2009

Kvällsrapport


Position: llz=57.5431,011.9160,0
Kullavik
Paddeldistans:25,9km
Paddeltid:4h 47min

Överfarten av Göteborgs hamninlopp gick utan större problem förutom en roderlina som brast precis vid en liten fågelö. Lagade det snabbt eftersom jag gjort det tidigare. Övriga dagen gick smidigt men vi båda var mentalt trötta idag. Mitt kapell har börjat gå sönder så jag fick laga det med vattentätningslim. Det jag inte lyckades med var att läsa att det skulle ta 16-36 timmar att härda i varmfuktig miljö. I min korta stund av frustration talade jag om för mitt kapell att den hade nio timmar att härda i kallfuktig miljö. Hoppas den lyssnade. Lustig att enbart utrustning från point65 har börjat gå sönder. Hoppas för dom att det är en olycklig slump. Bilden är på mitt härdande kapell.

Morgon rapport


Position: llz=57.6975,011.6643,0
Hönö färjeläger
Paddelsträcka:16.3km
Paddeltid:3h 22min

Igår började vi paddla på eftermiddagen. Det var lätt sjöbris och vind från s.v. Kom fram vid nio tiden hungriga och lätt blöta. Det är en härlig kombination.. Beställde två feta pizzor för att återställa ordningen på blodsockert. Senare kom grabbarna förbi och hälsade på. de hade varit på födelsedagskalas och nu var både födelsedagsbarnet och kalaset på besök. Mycket trevligt, det var länge sedan man träffade nästan alla på samma plats.
Nu ska vi strax korsa göteborgs hamninlopp.